Bounty
Ciasto Bounty to nieziemsko pyszny deser, który rozpływa się w ustach. Idealne dla osób na diecie bezglutenowej i bezlaktozowej. Uprzedzamy, że na jednym kawałku na pewno się nie skończy! Pobierz nasz przepis w formie PDF i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!
Składniki
Spód ciasta
- 160 g orzechów (nerkowce, migdały, orzechy włoskie, laskowe)
- 80 g daktyli
- 5 łyżek wiórków kokosowych
- 1 łyżka miodu
- 1,5 łyżki oleju kokosowego
- 1 łyżka kakao
Masa
- 150 g orzechów nerkowca (namoczone wcześniej przez 2h)
- puszka mleczka kokosowego (zimnego z lodówki)
- 130 g wiórków kokosowych
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 4 łyżki miodu (można dodać więcej według preferencji)
Polewa
- 100 g gorzkiej czekolady
- płynna część mleczka kokosowego (pozostałość z puszki)
- 1 łyżka miodu