ładowanie...
slogan
Faszerowane pieczarki

Szukasz przepisu na pyszną, a jednocześnie łatwą do przygotowania przekąskę? Faszerowane pieczarki z mięsem mielonym i mozzarellą to idealne rozwiązanie! To danie jest nie tylko proste w wykonaniu, ale również zachwyca smakiem i aromatem. Doskonale sprawdzi się na przyjęciach, spotkaniach z przyjaciółmi, a nawet jako codzienna przekąska. Przekonaj się, jak łatwo można stworzyć coś wyjątkowego z kilku prostych składników.

Faszerowane pieczarki

Składniki

  • 150 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 450 g pieczarek (ok. 25 sztuk)
  • ½ kulki sera mozzarella
  • 1 szt cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • Natka pietruszki
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz, majeranek, papryka słodka

Wykonanie

  • Nagrzewanie piekarnika:
    Piekarnik nastawiamy na 180 stopni.

  • Przygotowanie pieczarek:
    Bardzo dokładnie myjemy pieczarki.
    Nóżki pieczarek odcinamy i kroimy drobno.

  • Siekamy składniki:
    Siekamy cebulę, czosnek i natkę pietruszki.
    Ścieramy na tarce o grubych oczkach mozzarellę.

  • Smażenie:
    Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy.
    Dodajemy mięso, posiekane pieczarki, cebulę, czosnek oraz przyprawy.
    Dokładnie wszystko mieszamy i podsmażamy około 5 minut.

  • Faszerowanie pieczarek:
    Pieczarki faszerujemy wystudzonym nadzieniem z patelni.
    Gotowe pieczarki układamy na blaszce do pieczenia.

  • Pieczenie:
    Wstawiamy do piekarnika na około 30 minut.
    Kilka minut przed końcem pieczenia posypujemy pieczarki tartą mozzarellą.

#pieczarki #faszerowanepieczarki #nadziewanepieczarki
Następna lekcja
Załóż Konto Opiekunki z Panią Sztelką
stela
Kliknij
Zmiana języka