Kolejny konkursowy przepis na ciasteczka. Zapraszamy do zapoznania się ze zwycięskimi przepisami. Na pewno znajdziecie coś dla siebie...
Kolejny konkursowy przepis na ciasteczka. Zapraszamy do zapoznania się z zwycięskimi przepisami.
Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!
POTRZEBUJEMY
- 250 g miodu
- 200 g masła
- 250 g brązowego cukru rozpuścić
- 600 g mąki
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki sody
- 4 łyżeczki przyprawy do pierników
- 1 jajko
WYKONANIE
250 g miodu, 200 g masła i 250 g brązowego cukru rozpuścić. Ostudzić.
Do karmelowej masy dodać 600 g mąki, 2 łyżki kakao, 2 łyżeczki sody, 4 łyżeczki przyprawy do pierników i 1 jajko.
Zagnieść gładkie ciasto. Schłodzić je w lodówce, a następnie wykrawać kształty. Piec w 170° C przez 12-15 minut.
PRZEPIS NADESŁAŁA: ELŻBIETA KOMAROWSKA