ładowanie...
Beza Pavlova
Beza Pavlova z owocami
#beza #dobrasztela.pl #deser #konkurs #przepis

Zachęcamy Was do poznania kolejnego przepisu nagrodzonego w naszym konkursie " Mój popisowy przepis na beze" Dzisiaj czas na " Bezę Pavlova"...

05 lipca 2019

Zachęcamy Was do poznania kolejnego przepisu nagrodzonego w naszym konkursie "MÓJ POPISOWY DESER". Dzisiaj czas na "BEZE PAVLOVA z OWOCAMI" 

Zachęcamy do przetestowania i podzielenia się z Nami opinią jak wyszło.

Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!

 

SKŁADNIKI BEZY

  • 4 jajka
  • 200 gram cukru
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka octu winnego

 

WYKONANIE

Białka jaj ubijamy z cukrem, dodaję łyżeczkę mąki ziemniaczanej, łyżeczkę octu winnego i łączymy z masą na bezę.

Bezę wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy z niej koło, wyciągając łyżką boki bezy do góry. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i od razu zmniejszamy temperaturę piekarnika do 100 stopni.

Bezę suszymy około 2 godziny aż będzie chrupiąca i wypieczona. Najlepiej studzić upieczoną bezę całą noc w wyłączonym piekarniku.

 

 SKŁADNIKI KREMU

  • 250 ml śmietanki kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 200 g serka mascarpone

 

WYKONANIE

Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. do ubitej na sztywno śmietanki dodajemy 200 gram serka mascarpone i miksujemy razem na gładki krem.

Krem wykładamy na wystudzoną bezę i dekorujemy owocami i listkami świeżej mięty.

 

Przepis nadesłany przez:Katarzyna Politowska

Zobacz inne artykuły
Sernik
Sernik
Przejdź
Ciasto z mikrofalówki
Ciasto z mikrofalówki
Przejdź
Kremowy sernik
Kremowy sernik
Przejdź
Leśny mech
Leśny mech
Przejdź
Zmiana języka