ładowanie...
Sernik
Sernik bez pieczenia
#sernik #serniknazimno #dobrasztela.pl #deser #przepisy

Puszysty, rozpływający się w ustach sernik, którego nie musisz piec. Sprawdź ten przepis i zachwyć się jego smakiem!

14 maja 2021

Puszysty, rozpływający się w ustach sernik, którego nie musisz piec. Sprawdź ten przepis i zachwyć się jego smakiem! 

Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!

 

SKŁADNIKI

  • 300 g herbatników
  • 150 g masła orzechowego gładkiego
  • 300 g masła
  • 1 kg zmielonego twarogu
  • pół szklanki cukru pudru
  • jedna trzecia szklanki mleka
  • 4 jajka
  • 2 torebki waniliowego budyniu
  • 200 g kajmaku z puszki
  • dekoracja na górę według uznania

 

SPOSÓB WYKONANIA

  1. Skrusz herbatniki – najlepiej w blenderze na „pyłek” i połącz go ze 100 g rozpuszczonego masła oraz masłem orzechowym. Wyłóż dno tortownicy powstałą masą i wyrównaj, mocno dociskając. Możesz włożyć blaszkę do lodówki.
  2. Pozostałe 200 g masła włóż go garnka i roztop, a następnie zdejmij z ognia.
  3. Dodaj cukier puder oraz twaróg i energicznie wymieszaj, aż do połączenia
    składników.
  4. Wbij 4 jajka do masy i wymieszaj ponownie.
  5. W mleku rozpuść 2 budynie.
  6. Postaw garnek z masą twarogową na palniku, cały czas mieszając.
  7. Gdy masa będzie ciepła, wlej budyń.
  8. Mieszaj cały czas, aż masa zgęstnieje, a gdy pojawią się bąble zdejmij z ognia i wlej na przygotowany wcześniej spód i zostaw do przestygnięcia. 
  9. Rozsmaruj kajmak na wierzchu i udekoruj sernik według uznania.
  10. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Smacznego!
Zobacz inne artykuły
Jabłecznik
Jabłecznik
Przejdź
Ciasto dynia + jabłko
Ciasto dynia + jabłko
Przejdź
Ciasto cukinia + kakao
Ciasto cukinia + kakao
Przejdź
Torcik czekoladowy
Torcik czekoladowy
Przejdź
Zmiana języka