ładowanie...
Maślane ule
Maślane ule orzechowe
#DobraSztela.pl #Przepisy #Świąteczne #Święta #Ule

Ule, kto ich nie lubi... Mamy dla Was sprawdzony przepis na pyszne, maślane ule orzechowe. Sprawdźcie koniecznie !

04 grudnia 2020

Ule, kto ich nie lubi... Mamy dla Was sprawdzony przepis na pyszne, maślane ule orzechowe. Sprawdźcie koniecznie !

Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!


Składniki

  • orzechy włoskie [400 g]
  • cukier puder [400 g]
  • białko z jajka [2 szt.]
  • masło [1 kostka]
  • cukier puder [30 dag]
  • żółtko z jajka [6 szt.]
  • spirytus [4 ] (kieliszki)
  • wafle [4 szt.]
     

Masa orzechowa

Orzechy zmielić, dodać cukier puder oraz białko z 2 jajek.



Nadzienie z alkoholem

Masło zmiksować z cukrem pudrem, dodać spirytus oraz 6 żółtek.
Miksujemy na gładką, półpłynną masę



Sposób wykonania

1. Masą orzechową wyklejamy foremki
2. Robimy wgłębienie i napełniamy je nadzieniem z alkoholem.
3. Z wafli wycinamy kółeczka na spód uli, przykładamy je do dołu foremki, tak aby po odwróceniu nadzienie nie wypłynęło, delikatnie otwieramy foremkę.
4. Ule odkładamy na parę godzin do lodówki aby stężały.

 Smacznego !

Zobacz inne artykuły
Pierniczki pachnące
Pierniczki pachnące
Przejdź
Pyszne rogaliki
Pyszne rogaliki
Przejdź
Kokosanki
Kokosanki
Przejdź
Chrupiące ciasteczka
Chrupiące ciasteczka
Przejdź
Zmiana języka