Racuchy, ahh to smak dzieciństwa, a z borówkami to dopiero pychota! Sprawdź przepis!...
Racuchy, ahh to smak dzieciństwa, a z borówkami to dopiero pychota! Przepis znajdziecie poniżej!
Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!
Co potrzebujemy? (na ok 6 szt)
- 125 g twarogu
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cukru
- borówki
- olej do smażenia
Robimy!
Twaróg wkładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy resztę składników (oprócz borówek) i mieszamy widelcem lub łyżką, aż składniki się połączą. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z borówkami.
SMACZNEGO !
Przepis nadesłany przez: Milena Korshenrich