Specjalność ze Śląska - kluski śląskie. A co powiedzie na kluski śląskie z DYNI!? Sprawdź przepis i spróbuj...
Specjalność ze śląska - kluski śląskie. A co powiedzie na kluski śląskie z DYNI !? Sprawdź przepis i spróbuj!
Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!
Składniki
- 50 dag miąższu pieczonej dyni Hokkaido
- 1 jajko
- 20 dag mąki pszennej + 4 łyżki do podsypywania
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- masło do polania
Sposób przygotowania
Dynię zmielić, wbić do niej jako, dodać mąki i szybko zagnieść ciasto.
Utoczyć z ciasta kule i zrobić w środku dziurki. Wrzucać na osolony wrzątek.
Gdy wypłyną, wyciągać.
Rozłożyć na talerze i każdą porcję polać roztopionym masłem.
PRZEPIS NADESŁAŁA: IWONA CZARKOWSKA