ładowanie...
Panierowane kanie
Panierowane kanie łatwy przepis
#dobrasztela.pl #panierowanekanie #kanie #obiad #przepis

Czubajka kania to jeden z popularniejszych grzybów w naszym kraju. Kiedyś nazywano ją mięsem leśnym, gdyż dostarcza cennych składników odżywczych. Koniecznie wypróbujcie nasz szybki i łatwy przepis na panierowane kanie!

30 września 2022

Czubajka kania to jeden z popularniejszych grzybów w naszym kraju. Kiedyś nazywano ją mięsem leśnym, gdyż dostarcza cennych składników odżywczych. Koniecznie wypróbujcie nasz szybki i łatwy przepis na panierowane kanie!

Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!

 

SKŁADNIKI

  • 4 kanie
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • Masło klarowane
  • Bułka tarta
  • Przyprawy (sól i pieprz)

 

SPOSÓB WYKONANIA

  1. Kanie dokładnie czyścimy, płuczemy i osuszamy.
  2. Wkładamy do miski z mlekiem i zostawiamy na 1 godzinę.
  3. Jajka mieszamy z przyprawami.
  4. Równocześnie nagrzewamy patelnię do smażenia.
  5. Zanurzamy kanie w jajku, następnie obtaczamy w bułce tartej.
  6. Panierowane kanie kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
  7. Smażymy z obu stron, do momentu kiedy panierka robi się złota.
  8. Podajemy z pieczywem.

 

Smacznego!

Zobacz inne artykuły
Naleśniki z szynką
Naleśniki z szynką
Przejdź
Krem z pora
Krem z pora
Przejdź
Grzybowe arcydzieło
Grzybowe arcydzieło
Przejdź
Kaszotto
Kaszotto
Przejdź
Zmiana języka