ładowanie...
Nadziewane pieczarki
Nadziewane pieczarki z mięsem
#przekąski #dobrasztela.pl #opiekunka #pieczarki #przepisy

Nadziewane pieczarki z mięsem to przekąska, której nie może zabraknąć na imprezowym stole. Zobacz, jak łatwo je przygotować. 

20 lipca 2023

Wystarczy kilka składników, aby wyczarować te wspaniałe przekąski.

Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!

 

SKŁADNIKI

  • 150 g  Mięso mielone wieprzowe
  • 450 g Pieczarek (ok. 25 szt) 
  • ½ kulki Sera Mozzarella
  • 1 szt Cebuli
  • 2 ząbki Czosnku
  • Natka pietruszki
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz, majeranek, papryka słodka

    Piekarnik, patelnia duża

 

WYKONANIE

  1. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni.
  2. Bardzo dokładnie myjemy pieczarki.
  3. Nóżki pieczarek odcinamy i kroimy drobno.
  4. Siekamy: Cebulę, czosnek i natkę pietruszki.
  5. Ścieramy na tarce o grubych oczkach Mozzarellę.
  6. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy.
  7. Dodajemy mięso, posiekane pieczarki, cebulę, czosnek oraz przyprawy.
  8. Dokładnie wszystko mieszamy i podsmażamy ok. 5 minut.
  9. Pieczarki faszerujemy wystudzonym nadzieniem z patelni.
  10. Gotowe pieczarki układamy na blaszce do pieczenia.
  11. Wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut.
  12. Kilka minut przed końcem pieczenia posypujemy pieczarki tartą mozzarellą.
  13. Smacznego!
Zobacz inne artykuły
Koreczki
Koreczki
Przejdź
3 przepisy na farsz
3 przepisy na farsz
Przejdź
Pyszne ruloniki
Pyszne ruloniki
Przejdź
Zdrowe frytki
Zdrowe frytki
Przejdź
Zmiana języka