Nadziewane pieczarki z mięsem to przekąska, której nie może zabraknąć na imprezowym stole. Zobacz, jak łatwo je przygotować.
Wystarczy kilka składników, aby wyczarować te wspaniałe przekąski.
Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!
SKŁADNIKI
- 150 g Mięso mielone wieprzowe
- 450 g Pieczarek (ok. 25 szt)
- ½ kulki Sera Mozzarella
- 1 szt Cebuli
- 2 ząbki Czosnku
- Natka pietruszki
- Oliwa z oliwek
- Sól, pieprz, majeranek, papryka słodka
Piekarnik, patelnia duża
WYKONANIE
- Piekarnik nastawiamy na 180 stopni.
- Bardzo dokładnie myjemy pieczarki.
- Nóżki pieczarek odcinamy i kroimy drobno.
- Siekamy: Cebulę, czosnek i natkę pietruszki.
- Ścieramy na tarce o grubych oczkach Mozzarellę.
- Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy.
- Dodajemy mięso, posiekane pieczarki, cebulę, czosnek oraz przyprawy.
- Dokładnie wszystko mieszamy i podsmażamy ok. 5 minut.
- Pieczarki faszerujemy wystudzonym nadzieniem z patelni.
- Gotowe pieczarki układamy na blaszce do pieczenia.
- Wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut.
- Kilka minut przed końcem pieczenia posypujemy pieczarki tartą mozzarellą.
- Smacznego!