Żadna impreza nie odbędzie się bez tych przekąsek. Przygotowaliśmiy dla was aż 3 wersje koreczków imprezowych: w stylu włoskim, z kabanosem oraz z camembertem.
Trzy odsłony kultowych przekąsek, które łatwo i szybko przygotujesz na różnego rodzaju okoliczności.
Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!
Przepis I KORECZKI W STYLU WŁOSKIM
- 12 mozzarelli - małych kulek
- 12 pomidorków koktajlowych
- 24 listki bazylii
- łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
- wykałaczki
- Umyj wszystkie pomidorki oraz listki bazylii.
- Pomidorki przekrój na pół.
- Na patyczek nabij w kolejności: jedna połówka pomidora, złożony na pół listek bazylii, mała kulka mozzarelli, drugi listek bazylii, druga połówka pomidorka.
- Wszystkie koreczki ułóż na talerzu.
- Wmieszaj oliwę i sok z cytryny ze szczyptą soli i pieprzu.
- Polej delikatnie koreczki.
- Smacznego!
Przepis II KORECZKI Z KABANOSEM
- 3 szt kabanosów (wołowe wieprzowe, drobiowe – według uznania)
- Żółty ser w kostce
- 6 małych ogórków konserwowych
- Papryka czerwona
- wykałaczki
- Kabanosy, żółty ser, ogórki i paprykę pokrój w około 1 centymetrowe kawałki/kosteczki.
- Wszystkie składniki nadziewaj na patyczek w kolejności: ogórek, kabanos, ser, oliwka
- Smacznego!
Przepis III KORECZKI Z CAMEMBERTEM
- 120 g serka pleśniowego - camembert (naturalny smak)
- 8 sztuk winogron zielonych
- 8 kawałków orzechów włoskich
- 8 wykałaczek
- Camembert pokroić na 8 trójkącików.
- Na wykałaczkę nabijamy według kolejności: winogrono, orzech włoski, trójkącik sera camembert.
- Ułożyć na talerzu.
- Smacznego!