Dietetyczny, wegetariański batonik SNICKERS! Jeśli chcesz odstawić cukier, a równocześnie przepadasz za batonikami, koniecznie sprawdź ten przepis!
Dietetyczny, wegetariański batonik SNICKERS! Jeśli chcesz odstawić cukier, a równocześnie przepadasz za batonikami, koniecznie sprawdź ten przepis!
Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!
SKŁADNIKI
SPÓD:
- 150 g mąki owsianej
- 130 g mleka migdałowego
- 6 łyżek masła orzechowego
- 4 łyżeczki syropu klonowego
NADZIENIE I POLEWA:
- 4 łyżki masła orzechowego
- garść orzeszków ziemnych/włoskich/
nerkowca/laskowych - 2 tabliczki ciemnej czekolady
SPOSÓB WYKONANIA
- Mąkę owsianą mieszamy z mlekiem i masłem orzechowym.
- Dodajemy syrop klonowy i mieszamy do całkowitego połączenia składników.
- Z mieszanki formujemy kształt batonów i chowamy na godzinę do zamrażarki.
- Siekamy orzechy.
- Na schłodzony spód nakładamy masło orzechowe, które posypujemy posiekanymi orzechami.
- Ponownie odkładamy do zamrażarki na ok 30 minut.
- W międzyczasie przygotowujemy polewę.
- Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej.
- Wyciągamy zmrożone batony i polewamy je ciemną czekoladą.
- Chowamy do lodówki, czekamy do momentu stężenia czekolady.