ładowanie...
KINDER BUENO
KINDER BUENO wersja FIT
#dobrasztela.pl #fitdesery #fitkinderbueno #fitprzepis #przepis

Dieta to nie tylko wyrzeczenia, ale również zdrowsze odpowiedniki! Dzisiaj mamy dla Was przepis na pyszne FIT KINDER BUENO!

26 stycznia 2021

Kinder Bueno to jeden z najpopularniejszych batoników, który posiada ogromną grupę fanów. Będąc na diecie często najtrudniej jest odmówić sobie tego rodzaju słodyczy. Ale dieta to nie tylko wyrzeczenia, to także zamienniki, które pomogą Wam zastąpić nadmiar cukru i pustych kalorii produktem o podobnym smaku tylko w zdrowszej formie!

Aby dieta nie kojarzyła się z wyrzeczeniami mamy dla Was przepis na pyszne FIT KINDER BUENO! <3

Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!

 

Składniki

Spód / ciasto

  • 180 g mąki ryżowej lub kukurydzianej
  • 2 szt. jajek
  • 40 g erytrolu
  • 90 ml mleka (zalecamy odtłuszczone)
  • 5 g proszku do pieczenia

Masa

  • 250 g sera ricotta
  • 170 g jogurtu greckiego
  • 60 ml mleka (odtłuszczonego)
  • 45 g erytrolu
  • 175 g orzechów laskowych zmielonych
  • 45 g oleju kokosowego
  • 5 g kakao

Polewa

  • 90 ml mleka (odtłuszczonego)
  • 20 g oleju kokosowego
  • 75 g gorzkiej czekolady

 

Sposób wykonania

  1. Do miski wsypujemy, mąkę, erytrol i proszek do pieczenia.
  2. Dodajemy jajka oraz mleko i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
  3. Kiedy składniki się połączą, dzielimy ciasto na 2 równe porcje.
  4. Jedną odkładamy na bok, drugą umieszczamy w formie o średnicy 20 cm.
  5. Pieczemy przez 12 minut w temperaturze 180⁰C.
  6. Po wystudzeniu wyjmujemy ciasto z formy i pieczemy drugą porcję.
  7. Mieszamy ricottę z jogurtem, mlekiem oraz cukrem.
  8. Kiedy składniki się połączą dodajemy orzechy, kakao i płynny olej kokosowy.
  9. Powstałą masę kremową nakładamy na upieczone ciasto i przykrywamy jego drugą częścią.
  10. Następnie przygotowujemy polewę.
  11. Rozpuszczamy ok. 50 g czekolady, dodajemy olej oraz mleko.
  12. Polewamy górną część ciasta i chowamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
  13. Po tym czasie rozpuszczamy resztę czekolady i rysujemy charakterystyczne paski na cieście.
  14. Ponownie chowamy do lodówki na godzinę.  
  15. CIASTO GOTOWE, SMACZNEGO!
Zobacz inne artykuły
FIT PLACUSZKI
FIT PLACUSZKI
Przejdź
PTASIE MLECZKO
PTASIE MLECZKO
Przejdź
KINDER PINGUI
KINDER PINGUI
Przejdź
FERRERO
FERRERO
Przejdź
Zmiana języka