Ciasto FIT KINDER PINGUI jest puszyste, ma delikatny smak, a przede wszystkim jest FIT! Sprawdź jak je zrobić!
Ciasto FIT KINDER PINGUI jest puszyste, ma delikatny smak, a przede wszystkim jest FIT! Sprawdź jak je zrobić!
Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!
SKŁADNIKI
Spód:
• 2 małe banany
• 50 g masła orzechowego
• 30 g mleczka kokosowego
• łyżka gorzkiego kakao
• dwie łyżki mąki
Krem do przełożenia:
• 50 g gorzkiej czekolady
• 30 g mleka kokosowego
• łyżka oleju kokosowego
Warstwa kremowa:
• 500 g serka skyr
• 200 g twarogu chudego
• 70 g ksylitolu
• ekstrakt waniliowy
• żelatyna
Polewa:
• 100 g gorzkiej czekolady
• 75 g mleka kokosowego
• łyżka miodu
SPOSÓB WYKONANIA
1. Przygotuj blachę o średnicy 20 cm – wyłóż papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na spód przełóż do miski i blenduj, aż masa będzie jednolita, po czym wlej do formy i piecz 7 minut w 160 stopniach. Nie wyciągaj spodu z blachy.
2. Do miski przełóż wszystkie składniki na warstwę kremową, oprócz żelatyny. Znów zblenduj na jednolitą masę. Rozrób w niewielkiej ilości gorącej wody 15 g żelatyny. Połowę kremu wylej na spód i włóż do lodówki.
3. Rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę na krem z mlekiem i olejem kokosowym.
Odstaw do przestygnięcia. Gdy krem będzie lekko ciepły wylej całość na
warstwę kremową. Odstaw formę do lodówki na pół godzinki.
4. Wyjmij ciasto z lodówki i nałóż drugą połowę kremu.
5. W kąpieli wodnej rozpuść mleko kokosowe gorzką czekoladę i miód.
Wymieszaj dokładnie! Gdy przestygnie wylej na wierzch ciasta,
a następnie wstaw do lodówki, aby polewa zastygła!
SMACZNEGO!