Mleczna kanapka to nie tylko przekąska dla dzieci, ale także dla dorosłych. Jeśli przepadasz za tym smakiem, koniecznie wypróbuj FIT PRZEPIS NA CIASTO - MLECZNA KANAPKA!
Mleczna kanapka to nie tylko przekąska dla dzieci, ale także dla dorosłych. Jeśli przepadasz za tym smakiem, koniecznie wypróbuj FIT PRZEPIS NA CIASTO - MLECZNA KANAPKA!
Potrzebujesz formy o wymiarach 40 x 24 cm.
Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!
SKŁADNIKI
Spód:
- 50 g kakao
- 4 jajka
- 100 ml gorącej wody
- 100 ml oleju ryżowego
- 100 g erytrolu
- 80 g mąki owsianej
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
Krem:
- 250 g chudego twarogu
- 120 g mascarpone
- 40 g erytrolu
SPOSÓB WYKONANIA
- W pierwszej kolejności przygotowujemy biszkopt na ciasto.
- Kakao zalewamy gorącą wodą i mieszamy dokładnie, aby nie powstały grudki.
- Następnie odkładamy do wystygnięcia.
- Po tym czasie dodajemy jajka i olej i łączymy je z kakao.
- Mieszamy mąkę z erytrolem oraz dodatkiem aromatu, następnie dodajemy
mieszankę z kakao. - Przelewamy do formy i pieczemy w temperaturze 180⁰C przez
ok. 25 minut. - Następnie studzimy.
- W międzyczasie przygotowujemy krem – blendujemy ze sobą twaróg,
mascarpone i erytol. - Ostudzony biszkopt kroimy równolegle na 2 równe części.
- Między tymi częściami umieszczamy grubą
warstwę kremu. - Odstawiamy do lodówki na 2 godziny.
- SMACZNEGO!