Małe, smaczne ciasteczka w czekoladowej polewie. Sprawdź nasz FIT przepis na JEŻYKI!
Małe, smaczne ciasteczka w czekoladowej polewie. Sprawdź nasz FIT przepis na JEŻYKI!
Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!
SKŁADNIKI
- 200 mąki owsianej
- 120 ml mleka sojowego
- dwie łyżki miodu
- dwie i pół łyżeczki oleju kokosowego
- 40 g masła orzechowego
- 50 g ulubionych orzechów
- 30 g rodzynek
- 70 g daktyli suszonych
- gorzka czekolada
SPOSÓB WYKONANIA
- Mąkę, mleko, miód i olej kokosowy (2 łyżki) dokładnie ze sobą połącz.
- Rozwałkuj ciasto na grubość 3 mm. Uważaj aby nie były zbyt cienkie.
- Wykrój małe kółeczka np. literatką z ciasta i ułóż na blasze do pieczenia.
- Włóż ciasteczka do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.
- Daktyle, z masłem orzechowym i dwoma łyżkami wody miksujemy na gładką masę.
- Łyżką nałóż ostudzoną masą wypieczone ciastka.
- Orzechy rozdrobnij blenderem na małe kawałki i posyp nimi ciasteczka.
- Czekoladę roztop z połową łyżeczki oleju kokosowego w kąpieli
wodnej. - Polej przygotowane ciasteczka polewą i poczekaj aż zastygną.
SMACZNEGO!