Sprawdź naszą propozycję na babeczki bez cukru, glutenu i jajek! Jest to świetny pomysł na pyszny i zdrowy deser...
Sprawdź naszą propozycję na babeczki bez cukru, glutenu i jajek! Jest to świetny pomysł na pyszny i zdrowy deser.
Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!
SKŁADNIKI
- 250 g marchewek
- 250 g mąki gryczanej
- 10 g proszku do pieczenia bez glutenu
- 120 ml oleju ryżowego
- 120 g ksylitolu
- 200 ml mleka kokosowego
SPOSÓB WYKONANIA
- Marchewki trzemy na tarce o grubych oczkach i przesypujemy do miski.
- Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i ksylitol.
- Następnie dodajemy olej i mleko.
- Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.
- Ciasto przekładamy do papilotek na ¾ wysokości.
- Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180⁰C.
- Ciasto ostudzimy.
- Smacznego!