Przedstawiamy kolejny przepis, który wygrał w naszym konkursie. Dzisiaj czas na "Pyszny, wakacyjny mus malinowy"...
Przedstawiamy kolejny przepis, który wygrał w naszym konkursie. Dzisiaj czas na PYSZNY WAKACYJNY MUS MALINOWY. Zapraszamy do sporządzenia deseru i życzymy Smacznego.
Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!
Składniki
• 350 g serka mascarpone
• 5 jajek
• 275 g cukru
• 200 g świeżych lub mrożonych malin
• kilka kropli soku z cytryny
• świeża mięta do dekoracji
Przygotowanie
1. Ubić jajka na puszystą masę
2. Dodać serek mascarpone
3. Dodać 75 g cukru i wszystko dokładnie wymieszać
4. Ugotować połowę malin z 200 g cukru i sokiem z cytryny, tak by uzyskać syrop.
5. Rozetrzeć dokładnie na purée i ostudzić.
6. Wymieszać z kremem mascarpone i malinami, a następnie zmiksować w blenderze przez około 90 sekund na średnich obrotach.
7. Za pomocą rękawa cukierniczego napełnić pucharki musem i udekorować resztą malin.
8. Odstawić do lodówki na jakiś czas, a tuż przed podaniem ozdobić kilkoma listkami mięty.
Przepis nadesłany przez: Jerzy Matela