Natłok obowiązków sprawił, że zapomniałaś o pierniczkach? Nic nie szkodzi! Przychodzimy z pomocą i przedstawiamy przepis na pierniczki, które od razu stają się miękkie i pyszne!
Pierniczki last minute
SKŁADNIKI:
- 800g mąki pszennej
- 4 jajka
- 200g masła
- 400g miodu
- 30g przyprawy do piernika
- 30g kakao
- 10g sody
SPOSÓB WYKONANIA:
- Wszystkie podane składniki mieszamy ze sobą w dużej misce.
- Ciasto może być lepkie, nie dosypujemy jednak mąki.
- Po chwili ciasto stanie się zbite.
- Przekładamy je na stolnicę o wyrabiamy na gładko.
- Dzielimy na partie i rozwałkowujemy.
- Wykrawamy pierniczki i przekładamy na blachę wyłożoną papierem.
- Pieczemy 8 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu.
- Pierniczki są od razu miękkie i smaczne!