Mamy dla Was przepis na łatwy w wykonaniu syrop pigwowy, który spożywany codziennie znacząco wesprze odporność...
Pigwa to owoc, który powinien królować w naszej kuchni w okresie jesienno-zimowym ponieważ doskonale wspiera naszą odporność i pomaga w walce z przeziębieniem i grypą. Mamy dla Was przepis na łatwy w wykonaniu syrop pigwowy, który spożywany codziennie znacząco wesprze odporność i zahartuje organizm! Można go pić w tradycyjny sposób lub jako dodatek do herbaty.
Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!
SKŁADNIKI
- 2 kg pigwy
- 2 kg cukru
SPOSÓB WYKONANIA
- Myjemy owoce i kroimy je na 4 cząstki oraz pozbywamy się pestek.
- Wyczyszczone cząstki kroimy w małą kostkę.
- Dodajemy cukier.
- Zasypane owoce odstawiamy na ok. 2 dni.
- Po tym czasie przelewamy syrop do małych słoiczków i pasteryzujemy, aby mógł nam służyć przez cały okres jesienno-zimowy.