ładowanie...
Jesienny pasztet
Jesienny pasztet zdrowy i wzmacniający
#przepis #witaminy #wzmocnienie #zdrowie #dobrasztela.pl

Jeśli jesień to obowiązkowo dynia! Ale czemu znów miała by być zupa? Zróbmy coś innego, pasztet. Sprawdźcie prosty przepis...

03 listopada 2019

Jak jesień obowiązkowo musi być dynia.
A czemu znów miała by być zupa. Zróbmy coś innego - pasztet.
Zdrowy, nie za ciężki i wzmacniający
przed jesiennym spacerem do bajecznie kolorowego parku.
 

Skład

  • 300g dyni
  • marchew
  • cebula
  • jajko
  • serek typu bieluch
  • 0,5 szklanki oleju
  • 0,5 szklanki kaszki mannej
  • papryka czerwona
  • sól, pieprz, kurkuma, tymianek


Wykonanie

Dynie, cebule i marchew ścieramy na tarce, przyprawiamy, dodajemy pokrojoną na małe kawałki paprykę, olej, kaszkę, żółtko i ubite białko. Delikatnie mieszamy, po czym wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i obsypanego kaszką. Pieczemy godzinę przy 180 stopniach. Kroimy i każdy kawałek przyozdabiamy serkiem i świeżą pietruszką.

 

PRZEPIS NADESŁAŁ: MAREK NIESTRAWSKI 

Zobacz inne artykuły
Kluski śląskie
Kluski śląskie
Przejdź
Meksykańska zupa
Meksykańska zupa
Przejdź
Kotlety mielone
Kotlety mielone
Przejdź
Kurczak w curry
Kurczak w curry
Przejdź
Zmiana języka