ładowanie...
Kotlety jajeczne
Kotlety jajeczne sprawdzony przepis
#jedzenie #dobrasztela.pl #kotlety #jajeczne #obiad

Kolety jajeczne – danie bardzo proste w przygotowaniu, szybkie i bezmięsne. Idealne na piątkowy obiad. Sprawdź jak łatwo je zrobić!

02 kwietnia 2021

Kolety jajeczne – danie bardzo proste w przygotowaniu, szybkie i bezmięsne. Idealne na piątkowy obiad. 

Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!

 

SKŁADNIKI

  • 6 jajek rozmiar L
  • bułka tarta
  • szczypiorek
  • koperek
  • sól i pieprz
  • papryka słodka mielona
  • czerstwa bułka
  • mleko
  • olej


SPOSÓB WYKONANIA

  1. W misce namocz mlekiem pół czerstwej bułki, a następnie wyciśnij nadmiar mleka.
  2. 5 jajek ugotuj, obierz i pokrój w drobną kostkę. Tak przygotowane jajka wrzuć do miski w której znajduje się bułka.
  3. Posiekaj szczypiorek oraz koperek.
  4. Dodaj surowe jajko, przyprawy, zieleninę, bułkę tartą (około 2 łyżki stołowe) i dokładnie wyrób masę.
  5. Uformuj kotlety.
  6. Smaż na rozgrzanym oleju, aż do uzyskania złotego koloru.

Kotlety jajeczne podawaj z ziemniakami i ulubioną sałatką.

Smacznego!

Zobacz inne artykuły
Krem z pora
Krem z pora
Przejdź
Fasolka po Bretońsku
Fasolka po Bretońsku
Przejdź
Pulpety
Pulpety
Przejdź
Kluski na parze
Kluski na parze
Przejdź
Zmiana języka