Krem z dyni z pomarańczą i wędzonym zieloną herbatą łososiem. Co powiecie na takie połączenie smaków? Sprawdźcie przepis...
Krem z dyni z pomarańczą i wędzonym zieloną herbatą łososiem. Co powiecie na takie połączenie smaków? Sprawdź przepis.
Pobierz nasz przepis w formie PDF! Skorzystaj z przycisku powyżej i miej swoje ulubione przepisy zawsze przy sobie!
Składniki
- 2 kg dyni
- 20 g skórki z pomarańczy
- imbir
- 4 l bulionu
- sól
- Pieprz
- Cynamon
- Łosoś lub halibut
- 20 g zielonej herbaty
Wykonanie
Obrać i pokroić dynie piec w piekarniku około 40 minut w temperaturze 180st, przełożyć do garnka zalać bulionem warzywnym bądź drobiowym,następnie dodać startą skórkę z pomarańczy,świeży imbir.
Całość gotujemy około 20 minut doprawiamy do smaku solą oraz cynamonem. Na koniec zupę miksujemy.
Łososia lub halibuta doprawiamy solą i pieprzem zawijamy w papier na patelni rozgrzewamy zieloną herbatę jak zacznie się dymić wkładamy rybę w papierze. Przykrywamy i wędzimy około 20 minut.
Uwędzoną rybę wkładamy do zupy u przez pomyłkę przygarnięta przez nas ) i dekorujemy kwaśną śmietaną.